Prelegenci.
lek. wet. Martyna Woszczyło
Lekarz weterynarii, behawiorysta COAPE, specjalizuje się w prowadzeniu terapii zachowań psów i kotów. Posiada doświadczenie w zakresie praktyki klinicznej oraz medycyny behawioralnej. Praktykuje na terenie Wrocławia i okolic. Obecnie również słuchaczka studiów doktoranckich, w trakcie których zajmuje się komunikacją semichemiczną oraz stresem u psów, współpracując z wiodącymi ośrodkami naukowymi.
dr n. wet. Tomasz Nowak
Absolwent Wydziału Medycyny Weterynaryjnej we Wrocławiu. Specjalista Rozrodu Zwierząt, Specjalista Chorób Psów i Kotów oraz Specjalista z zakresu Radiologii Weterynaryjnej. Jest wykładowcą na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu oraz prowadzi Praktykę Weterynaryjną MY PET. Zawodowo szczególnie bliski mu jest rozród, chirurgia oraz interna i diagnostyka obrazowa. Uczestniczy w wielu konferencjach i szkoleniach krajowych i zagranicznych.
Piotr Wojtków
Behawiorysta i trener w szkole Psiedszkole, współzałożyciel szkoły dla trenerów i behawiorystów Wojtków Szkolenia. Wykładowca kursu dyplomowego COAPE oraz Stosowanej Psychologii Zwierząt. Współpracuje ze schroniskiem w Korabiewicach oraz innymi organizacjami pomagającymi psom, behawiorysta i trener w projekcie John Dog.
Zofia Zaniewska-Wojtków
Magister bioetyki, socjolog oraz absolwentka Stosowanej Psychologii Zwierząt, założycielka warszawskiej szkoły Psiedszkole. Certyfikowany trener Fear Free Animal Trainer, behawiorystka COAPE, uczestniczka wielu zagranicznych konferencji, kursów i seminariów. Współautorka książki „Słuchając Psa” oraz mama białego owczarka szwajcarskiego o imieniu Bordo.
Dr Karolina Hołda
Absolwentka Zootechniki, dietetyk małych zwierząt. Odbyła staż naukowy w Ghent University (Belgia)na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej. Specjalizuje się w dietetyce psów i kotów. Prowadzi szkolenia, kursy i konsultacje z zakresu żywienia zwierząt towarzyszących. Zawodowo związana z rynkiem pet food od 2008 roku. Główne kierunki badawcze: właściwości fizyko-chemiczne i bezpieczeństwo stosowania suchych karm: stabilność oksydacyjna frakcji lipidowej, czystość mikrobiologiczna, obecność mykotoksyn, potencjalne zafałszowania składu produktów specjalistycznych. Autorka publikacji naukowych oraz popularno-naukowych w czasopismach: Vet Personel, Magazyn Weterynaryjny, Weterynaria w Praktyce, Zoobranża, Rynek Zoologiczny, Pet Market, Pies Rasowy, Dog & Sport. Członek European Society of Veterinary and Comparative Nutrition oraz kapituły konkursu branży kynologicznej – Top for Dog. Stale podnosi swoje kwalifikacje uczestnicząc w krajowych i międzynarodowych konferencjach. Na bieżąco pogłębia swoją wiedzę śledząc literaturę naukową z zakresu żywienia psów i kotów. Prywatnie opiekunka Finki – suczki adoptowanej ze schroniska na Paluchu. Więcej na: karolinaholda.com.